Slik kan du forlenge livet til bilens motor

Det er et kjent faktum at motorressursen til en eier kan variere betydelig sammenlignet med nøyaktig samme kraftenhet til en annen eier på en lignende modell. Disse forskjellene skyldes vanligvis flere hovedårsaker, som ikke alle sjåfører vet om. Som regel betjener sjåførene bilen sin på en komfortabel og kjent måte, med lite tanke på at noen vanlige feil og misforståelser raskt kan utvikle behovet for en revisjon av intern forbrenningsmotor.

Men motoren er hjertet i bilen, og graden av slitasje på motoren samt dens levetid avhenger av hvordan sjåføren behandler den. Hvis du følger noen få enkle tips, kan du øke enhetens levetid alvorlig.

filters for car

Riktig valg og skifting av motorolje i tide

Kompetent vedlikehold av kraftenheten er en av de mest effektive måtene å forlenge motorens drift og ikke oppleve alvorlige problemer med den. Slikt vedlikehold inkluderer for det første utskifting av motorolje og oljefilter. Først av alt må du starte med riktig valg av smøremiddel. Oljen må være av høy kvalitet, oppfylle alle krav og anbefalinger fra motorprodusenten.

Når du velger, bør du være oppmerksom på sesongen. Det vil si at du må bruke en olje, som SAE-viskositet tilsvarer driftsforholdene. Hvis for eksempel bostedet ditt er veldig varmt om sommeren og vinteren er kald, helles helårsolje med en viskositetsindeks på 5W40 eller 10W40 i sommerperioden, og når det er kaldt vær, en obligatorisk overgang til 5W30 utføres. Du må også hele tiden overvåke oljenivået, siden noen motorer (til og med nye) kan konsumere smøremiddel for avfall på grunn av designfunksjoner. Dette forbruket er ikke en funksjonsfeil, men plikter sjåføren å regelmessig sjekke oljenivået.


Innleggstid: Jun-15-2021